Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪

Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪

Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, we're going to make a special dish, Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪. One of my favorites. This time, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪 is one of the most favored of recent trending meals in the world. It's enjoyed by millions daily. It is simple, it's fast, it tastes yummy. Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪 is something that I have loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪 using 25 ingredients and 12 steps. Here is how you cook it.

Los Sabores de Nuestra Tierra
Llenando de sabor el Mes de la Herencia Hispana! #mesahispana
Gracias a Cookpad por esta iniciativa de poder compartir la recetas de los países hispanos.
El bollo pelón es un plato típico de la cocina venezolana que consiste en un bollito de masa de maíz relleno de guiso de carne o pollo, que se hierve y se baña en una salsa usualmente a base de tomates.

Ingredients and spices that need to be Take to make Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪:

  1. Para el relleno:
  2. 1/2 kg carne de res molida
  3. 1 cebolla
  4. 3 cebollines
  5. 3 ajíes dulces
  6. 5 ajos grandes
  7. 1 puñito cilantro
  8. 1 pimentón rojo mediano
  9. Especias 1 cucharadita de c/u :
  10. comino
  11. paprika
  12. orégano
  13. sazonatodo
  14. ajo molido
  15. cebolla molida (o los de tu preferencia)
  16. 1 cucharada mostaza
  17. 1 cucharada aceite de oliva para sofreír la carne, sal al gusto
  18. Para la masa :
  19. 4 tazas harina de maíz (yo uso la marca PAN de m tierra Venezuela 🇻🇪)
  20. 3 tazas agua para amasar la harina
  21. al gusto sal
  22. 1 huevo
  23. 1 cda los vegetales procesados usados para la carne (opcional)
  24. Para la salsa :
  25. 4 tomates licuados sazonar con las especias y su sal al gusto

Steps to make to make Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪

  1. Procesar los vegetales o picarlos a mano
  2. Sofreír la carne en el aceite de oliva. Y le agrega las especias, los vegetales procesados, dejar cocinar hasta que la carne esté cocida, y dejar secar un poco para rellenar los bollos
  3. Dejar enfriar y preparar la masa
  4. En un tazón colocar la harina Pan (yo compre la versión amarilla), agregar la sal, el agua y amasar
  5. Una vez amasada (que no quede muy aguada se le agrega 1 huevo, y amasas esto con la finalidad que compacte más la masa( este es un truco de mi madre✝️)
  6. Una vez lista la masa, preparar los bollos con la carne molida ya fría
  7. Tomas la masa en la mano y haces una especie de taza para colocar la carne y rellenar y vas cerrando poco a poco hasta formar el bollo 👍💪🏼
  8. Colocas una olla con bastante agua dejar hervir para cocinarlos previamente, antes de colocarlos en la salsa de tomate
  9. Al agua le puedes colocar un poquito de los vegetales procesados y sal para darles gusto a los bollos Pelones
  10. Licúas los tomates y los pones a cocinar, sazonas con las mismas especias y sal, a fuego lento, a medida que vayan subiendo los bollos Pelones en el agua hervida, los sacas con una espumadera y los colocas en la salsa de tomate, y dejar cocinar un ratico
  11. Le agregué un toque de albahaca molida para darle un mejor sabor a la salsa
  12. Es un plato muy completo y delicioso 😋 de m querida da Venezuela 🇻🇪

As your experience and self-confidence grows, you will certainly find that you have extra natural control over your diet and adjust your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you intend to serve a recipe that uses less or more components or is a little bit more or less hot, you can make easy modifications to achieve this objective. To put it simply, start making your dishes on schedule. As for fundamental cooking skills for newbies you don't require to learn them however only if you understand some easy cooking methods.

This isn't a complete guide to fast as well as very easy lunch recipes however its good something to chew on. Hopefully this will get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this special food Simple Way to Make Perfect Bollos Pelones Venezolanos 🇻🇪. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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