Albóndigas en caldo
Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Albóndigas en caldo. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Albóndigas en caldo is one of the most popular of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it's quick, it tastes delicious. They are fine and they look fantastic. Albóndigas en caldo is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Albóndigas en caldo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en caldo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Albóndigas en caldo is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas en caldo estimated approx 60 minutos.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Albóndigas en caldo using 20 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
🍜 🍜Es fácil de hacer y queda muy sabroso, lo puedes hacer así, jugoso (caldo), ó sólo con sala de tomate.😉
Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas en caldo:
- PARA LAS ALBÓNDIGAS:
- 1 libra carne molida (de tu preferencia)
- 1 diente ajo finamente picado (mejor si tienes el exprime ajos)
- 1/2 cebolla finamente picada
- 1/4 pimiento morrón finamente picado
- 1 manojito cilantro finamente picado
- 4 cdas harina
- 1 sobre sazón Goya (achiote c/cilantro)
- 1 poquito Knor Suiza
- 1 pizca pimienta
- 1 pizca especies
- 1 chorrito aceite de oliva (una cdita.)
- PARA EL CALDO:
- 4 tomates
- 1/2 cebolla
- 1 ajo
- 1 papa. (picada en trozos)
- 2 zanahorias (picada en trozos)
- Unas hojitas de cilantro
- 1 chile chipotle de lata. (sí lo quieres algo picosito, es opcional)
Steps to make to make Albóndigas en caldo
- Vas a revólver la carne con todos los ingredientes que son para la albóndiga, incorporando muy bien todo.
- Una vez bien incorporados todos los ingredientes, formarás bolitas del tamaño que desees. Yo las hice de buen tamaño y me salieron más de 10.
- NOTA: En caso de no tener harina, lo puedes sustituir por 2 cdas. de pan molido y un huevo. Ya que la harina es para que no se desbaraten las albóndigas. Así que el pan molido y el huevo harán lo mismo.
- Poner a hervir agua litro y ½ ó 2 ltrs. si las quieres con suficiente caldo, si no, pues menos agua, depende de cada gusto. Agrega un diente de ajo y 2 capas de cebolla con un poco de sal.
- Una vez que hierva agregar las albóndigas y dejar que se cueza. En caso que suelte algo de espuma, retirarla. Después de 15 minutos (para que se cueza bien la albóndiga), agregar la papa y la zanahoria.
- NOTA: Si no las quieres en caldo y sólo las quieres con salsa de tomate, puedes freír las albóndigas en aceite, escurrirlas y luego agregarlas en el guiso que sería para el caldo.
- Incluso podrías cocer espagueti y disfrutar tus albóndigas con la salsa en el espagueti. Es variable la opción que les doy, espero les guste jeje.
- Cocer los tomates, la cebolla y el ajo. Licuar todo muy bien con una pizca de knor suiza ó sal. Aquí decides si le agregas el chile chipotle o no, es tu decisión. Freír el guiso en un poquitín de aceite y agregar al caldo
- Revólver bien y esperar a que se cuezan las verduras, le apagas a la estufa y agregar como toque el cilantro y a disfrutar un sabroso caldo de albóndigas!!
As your experience as well as confidence grows, you will certainly locate that you have much more natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you intend to serve a recipe that utilizes fewer or even more ingredients or is a little basically zesty, you can make straightforward changes to attain this objective. To put it simply, begin making your recipes promptly. As for standard food preparation skills for newbies you do not require to discover them but only if you understand some basic food preparation strategies.
This isn't a total overview to fast as well as simple lunch dishes yet its great something to chew on. Hopefully this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Easiest Way to Prepare Quick Albóndigas en caldo. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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