Pastel de patata y carne picada
Hey everyone, it's me, Dave, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Pastel de patata y carne picada. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
Pastel de patata y carne picada is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. They are fine and they look wonderful. Pastel de patata y carne picada is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pastel de patata y carne picada, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel de patata y carne picada delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have Pastel de patata y carne picada using 15 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.
Una forma distinta de utilizar la carne picada, queda riquísimo y permite múltiples variantes: se le puede echar espinacas, zanahorias, otra carne como pollo...
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pastel de patata y carne picada:
- 250 gr carne vacuno picada
- 5 patatas medianas
- 8 tiras bacon
- 8 lonchas queso edam y unos trozos arzúa o queso para gratinar
- 1 puñado pimiento rojo, verde y amarillo troceados
- 1/2 cebolla
- 4 dientes ajo
- 1 chorretón tomate triturado
- 1 chorretón leche
- 1 chorrito brandy
- Soja
- Vino blanco
- 1 trocito mantequilla
- Especias a gusto: nuez moscada, pimienta, hierbas provenzales
- Opcional: espinacas, dos huevos, una lata pimiento piquillo
Steps to make to make Pastel de patata y carne picada
- Preparamos los ingredientes.
- Ponemos en una olla agua a hervir para posteriormente cocer las patatas.
- Huntamos la bandeja de horno con mantequilla y reservamos. Picamos la cebolla, ajo y pimientos (muy picados si no se quieren triturar después, cosa que hago yo).
- Condimentamos la carne picada con las hierbas y la pimienta, le podemos echar pimiento piquillo también. picamos el bacon, reservamos un poco y el otro lo mezclamos con la carne.
- Pelamos las patatas y las ponemos a cocer. Yo las corté un poco para que se hicieran más rápido.
- En una cazuela ponemos a pochar la cebolla, ajo y pimientos a fuego lento. Echamos un chorrito de soja, removemos y echamos otro de brandy y vino blanco y dejamos otros minutos más para que se evapore el alcohol. Echamos el tomate triturado y, si se prefiere, trituramos el sofrito.
- Añadimos la carne a la cazuela anterior y dejamos que se haga. (Y si se quiere podemos añadir espinacas y huevo cocido y también queda muy rico).
- Una vez hechas las patatas, las trituramos con un pasapuré y le añadimos nuez moscada y un chorretón de leche y mezclamos. Tiene que quedar compacto, no muy suelto.
- Calentamos el horno a 180 grados.
- Montamos el pastel en la bandeja que habíamos untado con mantequilla. Primero una capa de patatas, unas lonchas de queso, la carne, otra capa de patatas, el queso y lo que habíamos guardado de bacon.
- Lo metemos en el horno y dejamos que se haga 5 minutos, y otros 5 o 10 en modo grill, dependiendo si te gusta más tostado el queso o menos. Listo!
As your experience and confidence grows, you will locate that you have extra all-natural control over your diet and adapt your diet plan to your individual preferences over time. Whether you want to offer a dish that uses fewer or more ingredients or is a bit basically spicy, you can make simple adjustments to accomplish this goal. In other words, start making your dishes promptly. When it comes to standard cooking abilities for newbies you don't need to discover them yet just if you master some basic food preparation techniques.
This isn't a full overview to fast and also simple lunch recipes however its good something to chew on. With any luck this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Make Any-night-of-the-week Pastel de patata y carne picada. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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